Šabanova kćerka Sanela je posjetila njegov grob, a onda uradila nešto što od čega ćete početi da PLAČETE! PRIZOR KOJI KIDA DUŠU I SRCE

Šaban Šaulić preminuo je 17. februara ove godine u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Njemačkoj.

Njegova porodica i dalje ne može da se pomiri sa činjenicom da ga više nema, pa tako veoma često posjećuje grob u Aleji zaslužnih građana.

 

z

 

loading...

Šabanova kćerka Sanela danas je posjetila očev grob, zapalila svijeću, a onda očistila nadgrobnu ploču. Potom je položila buket ruža i zapalila cigaretu koju je spustila na grob.

Prvi album Šaban Šaulić objavio je 1969. godine, kada je imao osamnaest godina. Sve do 1976. godine, autor njegovih pjesama bio je Budimir Jovanović, a od iste je godine sve svoje hitove, pisao osobno.

Godine 1985. napisao je pjesmu Gordana koju je posvetio svojoj supruzi. Pjesme Dođi da ostarimo zajedno i Dva galeba bela smatraju se jednim od najboljih ikad otpjevanih pjesama narodnog žanra. Osim navedenih pjesama, veliki hitovi Šabana Šaulića bili su i Uvenuće narcis beliSineDanima te čekamSnežanaOdlaziš, odlazišPozn’o bih te međ’ hiljadu žena i brojne druge.

loading...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *