Sestrić Šabana Šaulića Otkrio Mračnu Istinu O Goci Šaulić: Da Li Je Moguće Da Je Ovo Radila Pjevaču

Šaban Šaulić je zaista legenda muzike, koji je prije mjesec dana preminuo nakon saobraćajne nesreće. Mnoge fanove, njegove vjerne prijatelje i porodicu je pogodio njegov gubitak.

Sestrić Šabana Šaulića, odlučio je konačno progovoriti i otkriti neke pikanterije iz braka kralja folka

Danas vam donosimo jednu bonus vijest, učimo Geografiju, a radi se o Kanberi, glavnom gradu Australije:

loading...

Riječ “Canberra” se popularno tvrdi da potječe od riječi Kambera ili Canberry, za koju se tvrdi da znači “mjesto susreta” u Ngunnawalu, jednom od autohtonih jezika koje su u okrugu govorili Australski Aboridžani prije dolaska europskih doseljenika, iako ne postoji jasni dokazi koji to podupiru. Alternativne definicije su tvrdili brojni lokalni komentatori tijekom godina, uključujući i Ngunnawalovog starješinu Don Bella, gdje Canberra ili Nganbra znači “ženske grudi” i to je autohtono ime za dvije planine, Crna planina i planina Ainslie, koje leže gotovo suprotno. međusobno. U 1860-ima, ime vlasnika novina Queanbeyan, John Gale, navodi se kao interpretacija imena nganbra ili nganbira, što znači “šuplje između ženskih grudi”, a odnosi se na poplavnu ravnicu Sullivans Creek između planine Ainslie i Black Mountain.

Karta regije regije koju je izradio major Mitchell doista obilježava poplavnu ravnicu Sullivan’s Creek između ove dvije planine kao “Nganbra”. “Nganbra” ili “Nganbira” bi se lako mogli nazvati “Canberry”, budući da je lokalitet uskoro postao poznat europskim doseljenicima.

loading...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *