Pojeo je puža iz šale: Popularni sportista sada zbog toga, postao nepokretan za cijeli život (Video)

I za očekivati jeste da većina mladih ljudi radi jako blesave stvari. Međutim, svi mi obično učimo iz svojih grešaka, i mi imamo mnogo sreće da preživimo sve to.

Vi također morate da priznate da ste svi barem jednom u životu igrajući igru izazova sa namjerom da nekoga iznenadite, ili da nasmijete cijelo društvo, učinili nešto što niste nikada prije. Sam Ballard je upravo učinio to na jednom žurci 2010. godine. No, tada on nije ni slutio da će se njegov život naglo da promijeni.

Jedan od njegovih dobrih prijatelja je donio puža iz dvorišta, stavio ga pred Sama i rekla mu da ga izaziva fa ga pojede. Sam je prihvatio taj izazov, međutim ubrzo su stvari za njega krenule niz brdo. On je kolabirao i postao je potpuno nepokretan.

Kada je Samova porodica stigla u bolnicu, oni su čuli veoma tešku dijagnozu. Zbog pojedenog puža, Samov organizam je inficiran sa vrstom crva koji se hrani sa štakorskim izmetom. Iako su simptomi ovo crva inače poznati kao blagi, te da takve osobe prolaze bez ikakvog problema, postoji ipak ta manjima slučajeva kod kojih se razviju ogromne komplikacije što se upravo desilo u ovom slučaju zbog toga što je crv uzrokovao ogromnu infekciju mozga koja je promijenila potpuno ostatak Samovog života.

loading...

Kada se nakon nekog vremena i terapija činilo kako će se Sam ipak oporaviti od ove infekcije, on je pao u komu u kojoj je bio 420 dana i onda je postao kvadriplegičar. Sada sa 28 godina, njegova mama ga mora da hrani preko cijevčice jer je on sada kao biljka.

loading...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *