Evo koliko biste trebali imati kilograma u odnosu na vašu visinu : Sve piše u tablici

Ne postoji kokretno pravilo prema kojem ćete se orjentisati u pogledu određivanja tjelesne težine naspram tjelesne visine. Svaka osoba ima drugačije tjelesne proporcije i na dvije osobe iste visine, isti broj kilograma može izgledati potpuno drugačije. Međutim, stručnjaci iz oblasti nutricionizma su sklopili tabelu približnih vrijednosti, i ukoliko je se budete pridržavali zasigurno ćete imati težinu koja neće ugrožavati vaše zdravlje.

Koja je to zdrava težina ?

To je ona težina koja ne predstavlja napor za naš organizam, ne opterećuje naše srce i krvne sudove i omogućava nam da se normalno krećemo.

Intenzivnim debljanjem i nezdravom ishranom rizikujemo jako ozbiljne bolesti i stanja kao što su dijabetes, trošenje hrskavice zglobova, hormonalni disbalans, problemi sa srcem kao što je srčana insuficijencija, visok krvni pritisak što dovodi do oštećenja krvnih sudova, moždani i srčani udar…

loading...

U ovoj tablici navedeni su ugrubi podaci koliko biste trebali imati kilograma u odnosu na vašu visinu, naravno da ne morate imati tačno koliko piše ali idealno je da variranje težine ne bude preko +/- 5kg od ovih podataka.

Šta vi mislite o ovoj tabeli ?Sigurno ima i visočijih ljudi koji čitaju ovaj članak, ali ljekari su sastavili samo do ove visine.

Aktivirajte se fizički, krećite se, unosite puno vode i hranite se zdravo. Puno ljepše ćete se osjećati a vaš organizam će vam biti zahvalan.

loading...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *