Nećete vjerovati da je riječ o istoj osobi : Izgled beskućnika kad se sredi potpuno je drugačiji

Beskućnici su osobe kojima najčešće imaju želju za toplim i ukusnim jelom i da se okupaju. Živjeti na ulici je jako surovo i zbog toga bi svako trebao da im pomogne, koliko može.Ako ste prestali da mislite kako na ovoj planeti više ne postoje dobri ljudi, onda će vam zasigurno ovaj tekst vratiti nadu u čovječanstvo.

Čuman Don Lusijano dolazi nam iz dalekog Perua, obolio je od šizofrenije, te zbog ove bolesti većinu svog vremena provodi na ulici. Činjenica da Don Lusijano ima čak 83 godine čini njegov život na ulici još surovijim.

Zbog načina na koji živi, on je sav zapušten i prljav. Iako ima sopstvenu porodicu, zbog bolesti izgleda da mu život beskućnika više odgovara.

loading...

Mještani Ferenfafeua  odakle i on sam dolazi nisu više mogli da ga gledaju u takvom stanju, pa su zbog toga odlučili da ga malo srede. Zajedničkim snagama su ga okupali, ošišali i obrijali, te mu obukli novu odjeću. Kao što možete vidjeti, rezultati su nevjerovatni. Nakon što su vidjeli kakvo su napravili “čudo”, odlučili su da nastave sa dobrim djelima.

loading...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *