Dalibor ima više od 1000 ovaca i ženu za kojom se svi okreću : Nudi dobro plaćen posao (VIDEO)

Protekle godine je na teritoriji Beograda gazdinstvo Nikole Bogunovića proglašeno za najbolje, pisao je portal Novosti.rs.

Komisije iz ministarstva i gradske uprave su dolazile, te mu je drago što je neko prepoznao rad njegove porodice. Farmu održava sa sinovima, ovog trenutka ima pune dvije štale, oko 960 ovaca i više od 500 jagnjadi, sve nam je to ispričao Nikola koji ima 58 godina.

Bogunići imaju slično domaćinstvo i na obroncima Fruške Gore, a na toj farmi žele kozama ispuniti štale.

U toku rata, za vrijeme akcije Oluja, došli su iz Benkovca kao izbjeglice, bilo je teško, bavili su se građevinom, a nakon toga i ugostiteljstvom.

-Ovo je konačno nešto za našu dušu, priča Nikola, dok se po bradi trlja žuljevitim rukama.

Na imanju glavni operativac je Dalibor, Nikolin sin, koji ima 36 godina, on je oca prije 4 godine motivisao da kupe imanje gazdinstvo na Fruškoj Gori, zajedno sa 50 hektara pašnjaka. Tako su se potpuno okrenuli poljoprivredi, i nisu žalili novca da imaju grla najvećeg kvaliteta.

loading...

Dodaje i kako obilazi poljoprivredne sajmove u Europi, 17 ovnova je kupio u Parizu, ali i 28 ovaca sorte Il de Frans, takođe posjeduje i dva šampionska ovna u štalama, platio ih je pet hiljada eura, kaže Dalibor.

Potrebno je 2800 kilograma silaže i sijena za prehranu životinja obezbijediti.

A kako su rekli Bogunovići, oko hiljadu jagnjadi godišnje prodaju, jedan broj je pečenjarama namijenjen, određen se ostavlja za priplod.

loading...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *