OVE STVARI KVARE VEŠ MAŠINU : Nikad ih ne stavljajte na pranje

Veš mašina je odličan izum koji je postao velika pomoć domaćicama pri pranju veša, no svakako trebamo paziti šta trpamo u nju, danas vam donosimo spisak stvari koje ne trebate stavljati u svoju veš mašinu.

Kovanice

Sigurno vam se mali milion puta desilo da vam u opranim farmerkama u mašini ostanu kovanice ili sitni novac. U većini slučajeva se neće ništa desiti, ali postoje šanse da napravite veliku štetu. Kovanice su sitne i mogu završiti u odvodnoj pumpi i tako napraviti havariju u mašini za veš.

Fleke koje su zapaljive

Ove fleke nastaju većinom na benzinskim pumpama, u situacijama kada sipamo sami sebi benzin i neoprezno prospemo po sebi. Ovakve fleke na odjeći koja završi u veš mašini mogu biti jako opasne i dovesti do požara, nemojte se igrat s ovim i prije mašine prvo properite ručno fleke od benzina.

Ključevi

Nebitno da li se radi o najobičnijim ključevima ili ključevima s daljinskim, ni slučajno ih nemojte ostavljati u vešu za pranje. Veoma lako mogu izgrebati unutrašnjost mašine, uništiti staklo na vratima i bubanj.

Dlake kućnih ljubimaca

loading...

Za vrijeme pranja se mogu zalijepiti za bubanj ili stvoriti klupko koje će začepiti odvod.

Otirači

Pranje tepiha sa gumenim podlošcima nije nikako dobro za veš mašinu kao ni za sam tepih. Komadići gume se mogu odlomiti i oštetiti unutrašnjost mašine i pumpu.

Tenisice

Čak i kada ih na 40 stepeni perete one se smanje. Ukolika baš morate da ih operete, izvadite uloške prije pranja i njih perite odvojeno. Najbolje je da u jednu vrećicu za pranje stavite tenisice i perete na temperaturi koja je propisana na njima.

Sitni veš

Male dječije čarapice i ostala slična mala odjeća mogu lako da zaglave u nedostupnim dijelovima mašine, što vrlo lako može dovesti do začepljenja odvoda i poplave u kupatilu.

loading...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *