Želite poraditi na svojoj figuri ? Uz ove tri namirnice brzo ćete se dovesti u red

Ukoliko imate želju da se riješite suvišnih kilograma i konačno stanete u staru haljinu koja vam je nekada odlično stojala, obratite pažnju na sljedeće tri namirnice koje će vam olakšati taj proces. Kako biste smršali zdravo i pravilno, vaši obroci bi trebali da sadrže sljedeće tri namirnice :

1.Povrće

Trebate se potruditi da povrće čini veći dio vašeg obroka. Na taj način u organizam ćete unijeti potrebne vitamine, minerale te druge neophodne hranjive sastojke koji se u organizmu bore protiv raznih bolesti. Povrće koje sadrži veći procenat vlakana u svom sastavu kao što su brokule, špinat, grašak, kukuruz i kelj vam mogu pomoći da smršate.

2.Nemasni proteini

Riba, piletina, puretina, junetina i jaja su namirnice koje sadrže visok procenat proteina a malo masti, te će vas one duže držati sitim od nezdravih masti i ugljikohidrata.

loading...

3.Žitarice

Ne morate se potpuno odreći hljeba, ali minimum što morate uraditi jeste obični bijeli hljeb zamijeniti integralnim. Obogatite svoju ishranu svim vrstama žitarica kao što su kinoa, zob, proso…

loading...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *