Sjećate li se dječaka Malika iz legendarnog filma “Otac na službenom putu” ? Evo kako on danas izgleda i šta radi

Svi ga pamtimo po ulozi Malika u domaćem filmu “Otac na službenom putu”, ovu ulogu igrao je sa samo 7 godina, a ujedno mu je to bilo i jedino pojavljivanje na filmskom platnu u životu.

Moreno Debartoli rođen je 21. aprila 1985.godine, a sa početkom ratnih dešavanja u bivšoj Jugoslaviji, njegov život je krenuo u potpuno drugačijem smjeru. Živio je u više zemalja po odlasku iz Sarajeva, najviše u Izraelu a putovao je i širom svijeta. Do kraja 2010. godine je živio u Rijeci, tu je imao i svoje vlastito preduzeće koje se bavilo ugostiteljskim consultingom. 1999. godine Moreno je završio kuharsku akademiju u Izraelu, a nakon toga i poznatu “Le Cordon Blue” akademiju u Londonu. Poslije toga uslijedila je specijalizacija za čokolijatera, kao i angažmani u prestižnim restoranima i hotelima.

U svoje rodno Sarajevo vratio se prije nešto više od 4 godine, kao dječak je otišao, a zatim se vratio kao zreo čovjek, u četvrtoj deceniji života.

loading...

Danas radi kao šef kuhinje sarajevskog hotela Bristol, a prije nekoliko godina imenovan je kao zvanični ambasador svjetski poznatog čokoladnog brenda “Barry Callebaut” za regiju jugoistočne Europe.

loading...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *