Pokrivač o bolesti, Dinamu, Džeki, Pjaniću… ‘Kada se Modrić vratio iz Bosne, bio je drugi igrač

Za SportSport.ba je govorio bivši hrvatski nacionalni igrač
Tanka linija između sreće i tuge. Vrlo tanka. Najpoznatiji je ljudima kao što je Nikola Pokrivač.

Nikola je u svom vakatu živio u snu svakog muškarca kojeg vidite s prozora u školskom dvorištu koji je udarao loptu i, nakon što je stigao do cilja, viče ‘Ronaldo, Ronaldooo’. Uspio je od 22 godine napustiti Varteks i Dinamo iz Zagreba, a zatim prevesti u Monaco, Red Bull Salzburg …

U 2015. godini, kada je imao 30 godina i razmišljao gdje i kako zaraditi više dinara za dane umirovljenja, uslijedila je vijest koja ga je zbrisala iz glave i pomedera dinara, nogometa i Boga za mene i njegovog umirovljenja. Pokrivač je otkrio da boluje od raka.

Na početku intervjua za SportSport.ba rečeno mu je da mu je bilo najteže kad je upravo čuo za ovu vijest, a njemu nije bilo lako ni kad se morao izolirati tijekom čitavih 50 dana.

loading...

“S bolešću koju sam vodio tri puta, mislim da je trajao oko tri godine. Hvala Bogu, prošlo je godinu i pol otkako je moja majka dala moju koštanu srž, i od tada nisam imala nikakvih problema.” U to je vrijeme bio u izolaciji. Nitko ga nije mogao dirati 50 dana i mogli su ga vidjeti samo kroz staklo. “Trebalo mi je 50 dana, nitko nije mogao poći sa mnom, ja sam mogao vidjeti ljude samo kroz staklo, ali najteže mi je bilo kada mi je upravo dijagnosticirana bolest jer nisam znala može li je izliječiti. Bilo je vrlo teško u nekom trenutku … “podsjeća na naslovnicu.

Tada smo počeli s malo hladnijim temama. Prva udruga s njim održana je u Dinamu. Svlačionica je dijelila s nekim od najboljih igrača današnjice kao što su Luka Modrić ili Mario Mandžukić.

“Pa, siguran sam da sam tada imao sreću igrati u Dinamu. Kad sam bio u klubu, osvojio sam titulu s 20 bodova više od Hajduka koji je bio drugi i dobili smo Ajax u Amsterdamu.” Ponudu iz Monaca, koju ni ja ni klub nije mogao odbiti, menadžer mi je rekao da je došla ponuda i nisam oklijevala i prihvatila sam, kasnije sam igrao u Austriji, Kazahstanu, opet u Hrvatskoj, ali Ligue 1 je stvarno najjača. To je liga od pet, a osjećaj je kao da svaki tjedan igrate Ligu prvaka. Moram slaviti Red Bull, vrlo organizirani klub, koji ima veliku infrastrukturu, uvjete. Možda liga nije tako jaka. “

loading...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *