Luka, znaš li da ti ne bi trebao ovo raditi s 19 godina ?

Lukina popularnost u NBA iz dana u dan sve više raste.

Iako je Brada iz Houstona postigao 43 poena i zabilježio triple-double, a Klay Thompson utrpao sedam trojki, ipak su oči javnosti usmjerene ka mladom Slovencu koji je već u rookie sezoni naprosto eksplodirao u najjačok košarkaškoj ligi na svijetu.

U pobjedi svog tima nad Minnesotom 119:115, ovaj devetnaestogodišnjak je braneći boje Dallas Maverics-a ubacio 29 poena uz 12 asistencija i 8 skokova. Na kraju utakmice riješio je pobjednika trojkom koju je šutirao 23 sekunde prije kraja utakmice.

Legenda Dallasa i komentator Derek Harper postavio je mladom Dončiću jedno zanimljivo pitanje :

“Luka, 19 ti je godina, nekoliko godina si igrao u Europi. Da li znaš da ne bi trebao da radiš ove stvari koje radiš sa 19 godina u svojoj prvoj sezoni u NBA ligi ?”.

Baš je ovo Harperovo pitanje ili izjava odlično opisalo Dončićevu dosadašnju sezonu u dresu Dallas Maverics-a. Znalo je se da je veliki talenat i da može puno, ali da će već u prvoj sezoni činiti čuda, e to je rijetko ko uspio predvidjeti.

loading...

Za Dončića svi glasaju

Prije neki dan NBA liga je objavila rezultate glasanja fanova NBA lige širom svijeta u izboru All-Star igrača ove godine a prvo što upada u oči je nevjerovatan plasman Luke Dončića.

Do drugog presjeka Luka Dončić je uspio da sakupi 2,220.077 glasova, a na Zapadu je jedino više od njega imao LeBron James sa 2,779.812 glasova.Veći broj glasova od Dobčića još imaju Kyrie Irving i Giannis Antetokounmpo ali oni su igrači sa Istoka.

All-Star utakmica ove godine igra se 17.februara u Charlotte-u, te glasovi publike čine 50% izbora za prvu petorku. Preostali postotak biraju ostali igrači i predstavnici medija.

loading...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *