Lillard : Nurkić je sada toliko dominantan da je postao naš playmaker

Najbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić je u proteklih nekoliko dana bilježio odlične partije u ekipi svojih Portland Trail Blazers-a, imao je odličan učinak u svim segmentima igre a naročito po pitanju poena.

Nešto skromnijih 11 poena zabio je protiv Charlotte Hornetsa, ali je zato podijelio 8 asistencija i tako razigrao svoje saigrače, te je odlično štitio obruč sa 6 upisanih blokada. Pored toga dodao je i 11 skokova.

Nakon utakmice protiv Hornets-a, o igrama bosanskohercegovačkog centra progovorio je najbolji igrač Portlanda, Damian Lillard :

loading...

“Nurk jednostavno može da vidi šta se dešava. Kada ste mentalno na pravom nivou, onda pravite prave poteze, a stvari vidite mnogo jasnije. Mislim da mu je pomoglo i to što je posljednjih dana imao odličan učinak u napadu, jer sada se često dešava da ga udvajaju, jednostavno je težak plijen za čuvati za jednog čovjeka, jako je velik i spretan. Kada primjeti da mu dvojica prilaze veoma je strpljiv i zna čekati pravi trenutak da bi proslijedio dalje loptu. Toliko je bio dominantan u proteklom periodu da ekipe sada mnogo više obraćaju pažnju na njega, pa je zbog toga, na neki način, postao naš playmaker”, kazao je njegov suigrač Damien Lillard.

loading...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *