Imate problema sa napornim mravima koji su zaposjeli svaki ćošak kuće ? Ovim sjajnim trikom otjerajte ih jednom za sva vremena

Moguće je da ste probali sve i svašta pa i zvali stručnjake za dezinsekciju, kao rezultat dobili ste kuću naprskanu otrovima a mali podstanari vašeg doma i dalje živi i zdravi kao da se ništa nije desilo. Dosta nas je imalo bar jedno problem s ovim neželjnim podstanarima. Dođu u naš dom, namnože se do velikog broja i nekad nam se čini da im zaista ništa ne možemo.

Dolaskom proljeća, dolaze i mravi, ista priča svake godine. Ovog puta, mrave nemojte prskati otrovima, bolja varijanta je da probate malo prirodniji način, a evo nekoliko savjeta kako da to uradite :

Sirće

Alkoholno sirće pomiješajte s vodom, sve sipajte u plastični raspršivač te naprskajte svuda gdje ste vidjeli mrave. Ukoliko je potrebno, nekoliko dana zaredom ponavljajte postupak, sve dok se mravi ne povuku.

Nana

Mravi bježe glavom bez obzira od mirisa nane. Možete staviti vrećice čaja od nane na mjesta gdje se mravi najčešće nalaze, to će ih držati podalje od vašeg doma.

loading...

Cimet

Mravi mrze miris cimeta i bježe od njega. Cimet u prahu pospite po mjestima gdje se mravi okupljaju, kao i po njihovoj “tranzitnoj ruti”. Ubrzo će napustiti vaš dom.

Limun

Baš kao i sirće, tako i limun veoma smeta mravima, sok limuna pomiješajte ga s vodom i poprskajte ga po mjestima gdje se mravi najčešće okupljaju. Preporučujemo vam da isprobate ove trikove, ništa vas neće koštati, efikasni su, a pored toga nećete morati raditi dezinsekciju svakakvim otrovima.

Griz

Pospite griz, a možete i mljeveni pirinač ili kukuruz, na mjesta gdje se mravi često nalaze. Kada mrav pojede zrno griza, ono će nabubriti uslijed čega mrav umire.

loading...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *