SREDSTVO KOJE ČINI ČUDA : 10 supermoći spreja WD-40 za koje znali

Svima je poznato da WD-40 može da posluži kao lubrikant, sredstvo za čišćenje i sredstvo protiv hrđanja.

Ono što je interesantno je svakako samo ime ovog sredstva, izumitelj ove tečnosti je, naime, tek iz 40. pokušaju uspio da dobije formulaciju koju je htio, tačnije sredstvo koje će odstranjivati vodu, tako da se zove WD-40.

Generalno, WD-40 se koristi za sprječavanje koroziranja, čišćenje alata i sportske opreme, te kao sredstvo koje eliminiše vlagu.

Ipak, od WD-40 postoje još neke koristi a da dosta vas sigurno još nisu čuli za njih.

Prije nego vam otkrijemo koje su to stvari u pitanju, moramo vas upozoriti da je WD-40 sredstvo koje je jako zapaljivo, što je potpuno razumljivo jer je zasnovano na petroleumu.

Ukoliko se proguta, WD-40 može izazvati ozbiljne probleme, ukoliko se udahne može izazvate probleme sa disajnim putevima i infekcije.

Međutim, ukoliko ga s oprezom koristite WD-40 je odlično sredstvo koje vam može poslužiti za širok spektar stvari :

1.Uklanja mrlje s tepiha

Sve što treba jeste da naprskate mrlju, a nakon nekoliko minuta je očistite, koristite spužvu s toplom vodom i malo sapunice.

2.Sprječava gomilanje snijega na prozorima

S vanjske strane stakla naprskate WD-40 i ove probleme u zimskim danima nećete imati.

3.Čisti WC školjku

Malo wd-40 naprskajte po wc školjci, pričekajte neko kratko vrijeme, a zatim oribajte četkom, ubrzo ćete vidjeti vašu wc šolju kako blista.

loading...

4.Čisti mrlje od čaja s radne površine

Ukoliko niste odmah obrisali mrlje od čaja kada su se stvorile, kasnije će vam trebati mnogo više napora da to uradite. WD-40 čisti besprijekorno mrlje od čaja s radnih površina.

5.Imate problema da skinete prsten ? Evo rješenja

Ukoliko nosite prsten sigurno ste nekad imali problema sa skidanjem prstena, tako naprskajte malo WD-40 sredstva i pratite magiju. Prsten će samo skliznuti, a ne zaboravite poslije da operete ruke.

6.Kod zaglavljivanja patent zatvarača

7.Ukoliko ga naprskate na cipele i čizme učinit će ih vodootpornim

8.Pomoću WD-40 ćete se riješiti zapetljane žvake u kosi

Vjerovatno je ovo najveća noćna mora svake djevojke na svijetu. Ukoliko vam je žvaka se zapetljala u kosi, jednostavno naprskajte žvaku sa WD-40 i riješit ćete brzo svoj problem, pri tome trebate paziti da ne prskate blizu očiju.

9.Skida naljepnice sa stakla

10.Uklanja superljepilo

Superljepilo zaista se teško skida sa bilo kojih površina, pa tako i sa ruku, ipak, potrebno je poprskati ovo sredstvo u utrljati ruke. Na ovaj način, veoma lako ćete ukloniti superljepilo.

loading...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *